Černý rybíz
je bohatým zdrojem nejen vitamínu C, (ze 100 g černého rybízu lidské tělo získá až 30 mg vit. C), ale i vitamínu P a z hlediska obsahu bioaktivních flavonoidů ho předstihují pouze ostružiny, maliny, lékořice, šípky a plody rakytníku. Obsahuje pektiny a významné množství resveratrolu. Černý rybíz řadíme mezi rostlinné antioxidanty.
Obsahuje:
- cesium (hodí se při zánětu kloubů)
- fosfor (ať vám to myslí)
- chróm (abyste netloustli)
- jód (na štítnou žlázu)
- křemík (pro vlasy a nehty)
- lithium (na krvinky a proti depresi)
- nikl (proti bolesti)
- platinu (při zánětu kloubů)
- rubidium (vhodné při oslabení očního nervu, při šilhání)
- síru (na akné a ekzémy)
- sodík (spoluřídí vodní hospodářství v těle)
- vápník (na zuby a kosti)
- železo (na krvinky)
- kyselinu gama-linolenová (GLA) - pomáhá regulovat přeměnu tuků, takže s rybízem snáze udržíme svou váhu.
Země původu: Německo
Složení: sušené bobule černého rybízu 89%, cukr 11%